0

Călătorie în anii 1920

3bb60b0896ff25edfbd9d9f8ef6ad11f

Dacă aș putea să aleg o perioadă din istorie în care mi-ar fi plăcut să trăiesc aș alege anii 1920. Mi se pare fascinantă schimbarea care a avut loc după război și care s-a reflectat în stilul de viață al tuturor categoriilor sociale. S-a trecut de la măreția rochiilor lungi și terne la cele mai scurte, colorate și cu paiete, s-au adoptat coafuri mai îndrăznețe, fetele au început să își pună în valoare feminitatea, iar bărbații au mai renunțat la rigurozitatea costumelor și a atitudinii. Este perioada de boom în care toată lumea a început să danseze energic, să se distreze și să prețuiască și mai mult timpul liber. Muzica jazz alimenta pofta de viață a tuturor din anii 1920. Îmi place  atmosfera și aș fi vrut să petrec și să iau și eu din energia acelor oameni.

Downton Abbey e un serial despre o familie din nobilimea englezească prezentată la începutul secolului 20. După război, lumea s-a schimbat până și pentru această categorie socială. Multe castele și terenuri le-au fost luate și au fost nevoiți să adopte un nou stil de viață, cu mai puțini servitori și au trecut prin încercările noului. Mi-ar fi plăcut să fiu martoră la aceste schimbări.

Midnight in Paris este filmul care m-a ajutat să îmi formez o idee și mai clară despre cum erau anii 20 în Europa. Gil a întâlnit personaje care mai de care mai impozante. De la scriitori, la pictori și alte celebrități. Ce entuziast al literaturii nu ar vrea să îl întâlnească pe Hemingway sau pe Fitzgerald? Cine nu ar fi curios să înțeleagă picturile lui Picasso sau pe cele ale lui Dali cu explicații direct de la sursă? Și să îl asculți pe Cole Porter… 

Eu dacă aș putea să mă întorc în anii 1920 aș face cumva să ajung și la Viena, la Freud. Și să văd Viena atunci cred că e de 100 de ori mai spectaculos decât acum. 

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.