0

Ce este fericirea?

Happiness-is-Homemade-vinyl-wall-decal-quote-sticker-decor-Inspirational-ON-Wall-Decal-Sticker-Vinyl-Wall

FERICIRE = Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină.

Așa este definită fericirea în DEX, în forma cea mai simplă asupra căreia suntem cu toții de acord. Însă nu înseamnă că este completă, fiecare dintre noi având o viziune diferită asupra a ce înseamnă fericirea. Prin urmare, voi cum ați defini-o? Aștept răspunsurile în comentarii 🙂 Sunt tare curioasă! Următorul articol va fi despre asta 😀

Eu aș adăuga definiției : care poate fi atinsă prin eforturi mici, atât ale noastre, cât și ale celor din jur. Eu cred că dacă ne dorim cu adevărat să fim fericiți, setându-ne asta ca scop, vom întreprinde acțiunile care ne vor ajuta la îndeplinirea acestuia. Astfel, putem lua decizii întrebându-ne : Oare asta mă face fericit? Dacă facem lucrurile pe care ni le dorim și le facem cu drag vom avea implicit rezultate mai bune, adică o viață cu mai multă liniște, mai multă mulțumire.

Happiness is homemade – suntem responsabili de fericirea noastră și suntem datori față de noi înșine să avem cât mai multe momente fericite. Fericirea ține de modul în care privim lucrurile, de ceea ce facem sau nu ca să ne fie bine, dacă suntem motivați și vrem asta și să ne pese și de fericirea celorlalți. Ea ține și de factori externi, dar revine tot asupra noastră să vedem lucrurile într-o altă lumină, una în care chiar dacă se întâmplă ceva nefericit, să ne amintim că nu e cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla.

Haideți în bucătăria sufletului să preparăm fericirea! Amestecăm 500g de pozitivism cu 300g de iubire, adăugăm un plic de zâmbete, punem compoziția în tavă și lăsăm să se coacă până când simțim că ni se umple sufletul de bucurie. Glazurăm cu bunătate și ornăm cu bomboane ce se aseamănă celor dragi nouă. Am uitat să vă spun că puteți să umpleți cu ce cremă vreți voi : ciocolată cu gesturi mici sau vanilie cu cadouri și cuvinte frumoase. Îmbunătățiți rețeta ori de câte ori puteți și nu uitați să dați o felie și celorlalți!

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.