0

Dimineți practice

Timpul este cea mai prețioasă resursă pe care o avem, iar somnul este cel pe care îl sacrificăm de cele mai multe ori ca să avem timp să facem ceea ce ne propunem. Dormim o treime din toată viața noastră (ca o medie, dacă am dormi cât e necesar), însă altfel nu am funcționa.

Consider că somnul este un element esențial sănătății, sănătate de care avem nevoie ca să ne îndeplinim toate obiectivele. Perioada din zi pe care o putem eficientiza cel mai mult, astfel încât să dormim suficient, este dimineața. Cât timp suntem la job avem un număr anume de ore blocate, traficul ne ține pe loc la propriu (însă sunt activități care să ajute la dezvoltare personală/profesională și aici precum cărți audio, podcasturi etc.), seara ne facem programul de relaxare sau treburi casnice și somn iar.

Am întrebat și fetele din comunitatea #LikeYourself cât timp le ia să se pregătească dimineața. Majoritatea a spus că între 15 și 30 de minute, urmat de aproape de intervalul de 30-45 de minute. Nu știu dacă s-au referit doar la pregătire, adică machiaj sau că atât le ia de când se trezesc până ies pe ușă. Personal, îmi ia jumătate de oră să fiu gata, spre 45 de minute. Cel mai mult durează mâncatul pentru că nu pot pleca cu stomacul gol, dar caut modalități de a-l integra în celelalte activități. De exemplu, să beau Activia în timp ce mă machiez și să mai ronțăi ceva. 

În ceea ce privește machiajul, merg pe varianta cea mai simplă: fond de ten, rimel și machiajul sprâncenelor. Din considerente de timp, evident, pentru că îmi face plăcere să mă machiez, însă nu mai stau încă 5-10 minute în fiecare dimineață pentru farduri și eyeliner. Apelez la ele când am ceva mai important în acea zi sau când am mai mult timp înainte de plecare. 

Concluzia pe care vreau să o trag de aici este că e important ca dimineața, când te uiți în oglindă, să poți să zâmbești și să te placi așa cum ești, naturală. Nu ai nevoie de mult machiaj care îți mai ia și din somnul prețios (căci acesta e elementul important, ideea de la care am plecat). 

Cum te simți dimineața îți va dicta întreaga zi. E important să pornim cu încredere, cu capul sus și cu un zâmbet mare pe buze. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.