0

Duolingo – provocare 30 de zile

Spaniolă zilnic de o lună pe Duolingo

Se spune că în 21 de zile îți poți forma un obicei. Am vrut să testez acest „mit”, având în vedere că eu nu reușesc să mă țin de obiceiuri precum: să mă dau cu cremă în fiecare seară, să faci exerciții zilnic sau altele. Am mai vorbit despre asta în primul vlog despre Duolingo:

Fac exerciții de franceză pe Duolingo de mai mult de un an, însă nu am ținut până acum mai mult de vreo 12 zile consecutive pentru că se nimerea vreun motiv sau altul și uitam. M-am apucat și de germană, însă nu mi-a plăcut să o învăț, deși îmi place cum sună. De curând, m-am apucat de spaniolă, știind inițial doar „Gracias”; „Te quiero” și „Julio, yo soy embarazada”. Pot să spun că îmi e ușor să învăț cuvintele pentru că seamănă de multe ori cu româna sau franceza. Însă acum îmi dezvolt doar competențe de vocabular și înțelegere, puțin și de scris, pentru că în asta constau exercițiile. La partea de vorbit nu știu cum m-aș descurca, iar pentru asta aștept un citybreak în Spania ca să văd cum mă descurc într-o conversație de bază cu nativi. 🤩

Am filmat acum, după 30 de zile, 21 în care teoretic s-a format obiceiul + încă 9 în care chiar s-a confirmat asta. E un exercițiu plăcut, înveți ceva nou, îți ține mintea antrenată și îți dezvoltă inteligența. Acum aș încerca să mă uit la o telenovelă doar ca să văd cât înțeleg din ce se vorbește. Deși, la ce debit verbal au spaniolii… probabil asta va fi destul de greu. Nu se compară însă cu italienii, care vorbesc și mai tare. Am mers într-un autobuz cu un grup de 4 italience și nu puteam să mă concentrez la altceva de câtă gălăgie făceau!

Dacă lucrați și voi pe Duolingo să îmi ziceți ca să ne adăugăm la prieteni și să ne urmărim progresul!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.