0

How to summer

Mi-a plăcut mereu cum în engleză poți pune face un verb dintr-un substantiv și să aibă sens oarecum :))

Căldură mare, mon cher!

Ce putem face însă ca acest sezon să fie cât mai agreabil? Fie că suntem la mare, la piscină sau în oraș, consider că aceste aspecte nu trebuie ignorate: 

Bea apă! Da, știu că ți se spune mereu asta, dar doar pentru că e foarte important. 2 L de apă pe zi nu înseamnă rețeta sigură pentru toți. Pe lângă faptul că avem aport de lichide și din alte alimente, în funcție de corpul fiecăruia această proporție zilnică se schimbă. Contează greutatea, înălțimea, vârsta, regimul alimentar etc. Recomand un pahar de apă dimineața obligatoriu, iar după asta ori de câte ori simți nevoia. Să nu bei suficientă apă poate duce la deshidratare pe căldurile astea și dureri de cap.

Dacă nu ai poftă de mâncăruri grele poți opta pentru salate și smoothie-uri. Pentru cele din urmă recomand rețetele de la oanabogdescu.com. Sunt diverse și delicioase, am încercat și eu câteva 🙂

Poartă haine largi. Pielea respiră mai ușor și astfel vei transpira mai puțin. Hainele din bumbac sunt lejere, confortabile și ajută la absorția transpirației pentru o senzație de răcoare. Cele din fibră de in sau cânepă sunt și ele de preferat în locul celor sintetice. 

Acum două mențiuni pentru fete: 

Încearcă să nu mai folosești fond de ten zilnic. În combinație cu transpirația poate duce la iritație și să agraveze defectele pielii pe care încerci deja să le ascunzi. Am renunțat în plină perioadă a pubertății la folosirea lui zilnică și astfel tenul meu s-a putut „vindeca” singur de coșuri. Acum nu am un ten perfect, dar prefer să nu îl încarc. 

Alege cu grijă cremele pentru față și corp în funcție de nevoile pielii tale. În perioada verii încearcă ceva hidratant. Cea pentru față ar fi bine să aibă și factor de protecție solară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.