0

Londra prezentată diferit

! Acesta nu este un articol plictisitor cu o listă de obiective turistice !

4 zile cât am stat eu sunt suficient să vezi principalele obiective turistice și 2-3 muzee, dar dacă vrei să descoperi Londra cu adevărat ai nevoie de cel puțin o săptămână. Am avut un noroc imens în acest timp pentru că nu a dat nici măcar o picătură de ploaie. A fost plăcut, chiar și cu mult soare, dar vântul era puternic mai mereu. Deși nu e sezon de vizitat, era plin de turiști. Aproape că nu aveai loc să mergi pe trotuare în unele zone. Oare cum o fi vara acolo? 

Primul lucru de care te lovești atunci când ajungi în Londra este impunătoarea arhitectură victoriană a clădirilor care arată nu ca spălate cu Perwoll, dar nici atât de bătrâne pe cât sunt. Dacă geamurile originale au fost înlocuite cu unele de termopan, ele nu arată diferit ca design.  Bineînțeles că printre acestea contrastează clădiri înalte, moderne pentru birouri. 

 

 

O altă disparitate există între taxiurile de epocă și mașinile super scumpe turate la maxim pe străzi.

 

Dacă tot am adus vorba de mașini, faptul că ei conduc pe stânga este derutant la început. Noroc că au multe sensuri unice :)) Sunt încă nelămurită dacă regula de mers se aplică și pe trotuar sau scări rulante. Însă la ce aglomerație era nici nu mai conta. Traficul este groaznic și la ei. Au o grămadă de autobuze din acelea clasice cu etaj, roșii, atât pentru transportul lor în comun, cât și pentru tururi ghidate pentru turiști, dar tot nu descongestionează traficul. Sunt și multe piste pentru biciclete.

În tiparele pe care le știm despre Londra se află cabinele acestea de telefon și m-a surprins plăcut că sunt prezente mai peste tot pe stradă în zonele turistice. Sunt și pe negru unele.

 

Pe lângă toate acestea, natura nu a dispărut. Sunt copaci bătrâni peste tot și parcuri imense cu alei și iarba pe care poți sta la relaxare. 

Oamenii stau la baruri afară în picioare ca să bea bere și nu se fumează.

Las în continuare poze cu o mică descriere, iar la sfârșit câteva fapte interesante despre Londra si londonezi.

Facts:

 • Am strănutat pe stradă, iar un domn random mi-a zis Bless you
 • Oamenii sunt drăguți și zâmbăreți, inclusiv casierii
 • Au aparate drept case de marcat pe care să le folosești singur
 • În parc dorm cei fără adăpost pe iarbă, întinși
 • La ei e ceva obișnuit să stai pe iarbă în parc
 • Pe stradă patrulează polițiști cu mitraliere
 • Accentul este minunat
 • Diversitatea culturală e amețitoare
 • Vei găsi des trupe sau cântăreți pe stradă
 • Am văzut arăboaice care mâncau pe sub șalul acela la MC

P.S. : dacă ajungeți în Londra nu ratați schimbarea gărzilor de la Buckingham. (verificați totuși pe net pentru că nu se întâmplă zilnic în toate lunile anului) Mergeți cu vreo oră înainte dacă vreți să prindeți un loc din care să vedeți ceva 😀 La 11:30 începe și durează vreo jumătate de oră

0 Comments

 1. Merită numaidecât distribuit acest articol!

  Sunt într-o stare de melancolie… nici nu îmi găsesc cuvintele să pot exprima cât de dor îmi este şi câtă bucurie mi-a adus acest articol în suflet. Mulțumesc! 💚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.