0

Puterea gesturilor mici

Balance(magazine)-05-2.3.001-bigpicture_05_3

Cred în gesturile mici. Mergând pe ideea că esențele tari se țin în sticluțe mici, la fel o acțiune mică poate avea un impact mare.

Un bărbat cu flori în mână mă face să zâmbesc știind că le va dărui unei femei și o va face fericită pe aceasta. Mă bucur când primesc un compliment, legat de orice lucru random, și îmi place să văd sclipirea și surpriza în ochii celuilalt când fac un compliment. Sunt lucruri care se întâmplă și dacă ești deschis și receptiv îți vor face ziua mai bună. Zâmbește-i fetiței care stă timidă într-un colț al parcului ca să prindă încredere în ea însăși; nu boscorodi pe cineva care te-a călcat pe picior din greșeală, în aglomerație se întâmplă astfel de ”accidente”. Fiind politicoși, la locul nostru și poate chiar drăguți prin a ura O zi bună! la ieșirea din magazin, orice încercare de a nu mai gândi totul ca și cum ni se întâmplă doar nouă cele mai rele lucruri, toate acestea și orice alt gest mic pot face rutina dacă nu mai plăcută, măcar mai agreabilă. Nu ne costă nimic un zâmbet, ba chiar vom fi răsplătiți și vom primi altele la rândul nostru. Zâmbește unui străin. Nu în modul acela care să îl facă să se îndoiască dacă ești racolator de organe sau doar un psihopat, ci unul care emană doar fericire pură, incontestabilă. Zâmbește când faci eye contact cu cineva. Suntem în societate și ar fi absurd din partea noastră să pretindem că nu ne uităm la cei din jur. Poate că îi admirai coafura, o piesă vestimentară sau ai văzut ceva ce nu îți place, e treaba ta cât timp nu e deranjant de insistent. Dacă încercăm să fim calzi nu vom mai gândi că cei de lângă noi trebuie să fie dubioși.

Nu e o utopie, e parțial realizabil. Și oricât de clișeic ar suna, e adevărat : schimbarea începe cu tine, cu fiecare dintre noi! Nici Imperiul Roman nu s-a clădit peste noapte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.