0

Scurte întâmplări din vecinătate

Eu stau relativ aproape de centrala de la Brazi, iar de acolo, seara, se aude o voce aproape robotică, feminină, care dă ceva indicații repetitiv. Tot ce pot sa disting sunt niște numere pentru ca sunt totuși prea departe ca să înțeleg cuvintele. E destul de creepy să stai seara în pat, cu geamul deschis, relaxat, și să se audă o voce dubioasă dând comenzi.

De la geamul meu văd în curtea vecinului care are o sperietoare de ciori în mijlocul viei lui micuțe din spatele casei. Sperietoarea e confecționată dintr-un tricou polo roz, spălăcit de razele soarelui, pus pe două bețe în cruce, iar în vârf e un fel de fes. Ei bine, seara, acel tricou se vede neon și este strident în întunericul nopții. Știți ce frumos e să te uiți pe geam când e furtună și să vezi o fantomiță?

Aici în cartier locuiește un bărbat la vreo 40-50 de ani care din câte am înțeles locuiește cu mama lui într-o casă micuță. Acesta are un job full-time și anume să se plimbe pe toate străduțele trăgând după el o sfoară sau o sârmă de care mai agață uneori o cârpă sau mai împinge de o bară frontală de mașină. Sincer, nu știu de unde face rost de ele pentru că are mai multe modele și culori. Nu e deloc agresiv, din contră, pare umil, mergând cocoșat, cu fața încadrată de o barbă neîngrijită. Partea proastă e că își lasă obiectele în mijlocul drumului și ești nevoit să cobori să le dai la o parte ca să treci cu mașina. Acesta are probabil o poveste tristă ascunsă în acest comportament. Când se plimbă, el strigă numele unei femei, Valerica. Mă gândesc că a fost iubirea vieții lui pe care a pierdut-o în cine știe ce fel și asta a avut un impact imens asupra lui.

De la câteva case mai încolo se aud certuri ocazionale, vecinii din stânga și din dreapta sunt liniștiți,  iar în față locuiesc un tată bătrân și fiul său matur care se întrețin cu băuturică. E destul de liniște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.