0

Storytelling Speech

Acum câteva săptămâni am avut la asociație un proiect intern numit ASER Talks. Un TED Talks al nostru 😀 am participat și eu ca să îmi mai înving din emoțiile pe care le am atunci când vorbesc în fața unui public. Acesta este textul pe care l-am prezentat:

 Imaginația ne zboară. Atunci când citim o carte suntem regizorii filmului din capul nostru. Vi se întâmplă și vouă, nu? Deși autorul ne dă mai multe sau mai puține indicii despre personaje, spațiu și timp, noi tot ne creăm o lume în minte. Partea interesantă este că nici unul dintre filmele noastre nu va arăta la fel, chiar dacă citim aceeași poveste. Acum vă provoc să vă lăsați purtați de imaginație pe cele mai înalte culmi, iar la final vă rog să vă notați telefon cum a fost imaginea din filmul vostru și să îmi trimiteți diseară.
A fost o dată ca niciodată un om care trăia acolo, pe vremea aceea, avea o vârstă și arăta așa. Într-o zi, a plecat cu avionul într-o călătorie. Cu un loc norocos la fereastră, omul contempla norii, însă o zonă cu turbulențe i-a stârnit gânduri nefaste, despre o situație puțin probabilă, dar nu imposibilă. Dacă avionul se va prăbuși? Accidente mortale se întâmplă în jurul nostru în fiecare zi deci ipoteza nu este deloc absurdă. La ce s-a gândit el mai exact? De fapt, și-a pus o întrebare pe care vă invit să vi-o puneți și voi : “dacă mor acum, am făcut ceva care să merite sau am respirat degeaba aer în tot acest timp?” Un val de dezamăgire l-a copleșit când și-a dat seama că nu simte că s-a îmbunătățit pe el sau societatea în care trăiește și că nu și-a îndeplinit niciun vis. Prins în aceste contemplări, a fost trezit de impactul cu solul. În aeroport a intrat într-un magazin să își ia ceva de băut. Lângă casa de marcat era un raft cu un afiș cu ofertă specială unde mai era o singură agendă. Omul nostru s-a gândit că e un chilipir și că ar putea să își treacă în ea câteva gânduri pe care le are. A ieșit cu noua achiziție și s-a așezat pe un scaun unde a început să scrie ce a vrut el să facă de mai mult timp și nu a reușit și ce vrea el să realizeze în continuare. Plimbându-se mai târziu în acea zi, a început să îi vadă pe cei din jur cu alți ochi. Să vadă cât de fericiți sunt și câte au realizat ei. Omul nostru s-a întors la el în cameră, a văzut agenda și a răsfoit-o. “Cum de ceilalți au reușit și eu nu? Care e diferența dintre noi? Suntem toți oameni cu aceeași putere și totuși suntem la poli opuși.” Astfel a decis să îndeplinească tot ce a scris acolo. Nu mai avea nicio scuză să stea degeaba și nici voi nu aveți, pentru că în acest om puteți să vă regăsiți voi toți. Mult succes la îndeplinit obiective și dorințe.

Acum vă rog și pe voi să îmi spuneți într-un comentariu cum arăta omul din povestea voastră 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.