0

Sunt un cetățean al lumii întregi

 

Ce naționalitate ai? Ceea ce scrie în buletin reprezintă doar o delimitare geografică a zonei în care locuiești de obicei. Tu ești de fapt câte un pic din mai multe naționalități. Nu ești 100% român. Înainte să mai judeci și să îi etichetezi pe ceilalți, te invit să urmărești acest videoclip. Vor fi unele din cel mai bine investite 5 minute pe care le poți experimenta, sper. 

*are subtitrare în română la setări

Acum mai crezi că ești român și atât? Dacă știi puțină istorie poți să îți dai seama că avem sânge de la turci, greci, unguri (da, ungurii aceia pe care îi urâm în mod colectiv) și câți și mai câți. Poate porți o urmă de ADN a fiecărei rase și naționalități.

Doamna din Franța a tras cea mai bună concluzie: „Poate exagerez un pic, dar acest test ar trebui să fie obligatoriu. Nu ar mai exista extremism în lume, dacă oamenii și-ar cunoaște moștenirea genetică. Cine ar fi destul de prost încât să creadă că există o rasă pură?” Aparent foarte mulți.

SUNTEM OAMENI și asta e tot ce contează. Naționalismul și patriotismul sunt doar unelte care ne separă și ne întorc unul în potriva celuilalt. Hai să călătorim peste tot fără să mai avem preconcepții despre anumiți oameni doar pentru că trăiesc într-o anumită zonă. 

Momondo a creat o campanie superbă 🙂

Iar această doamnă a desființat rasismul într-un minut:

Întrebare: De ce urâm?

Răspuns: Urâm pentru că așa am fost învățați. Urâm pentru că sunt ignoranți, suntem rezultatul unor oameni ignoranți care au fost învățați un lucru ignorant, și anume că sunt 4-5 rase diferite. Nu există 4-5 rase diferite, există doar o rasă pe fața pământului și suntem cu toții membrii ai acelei rase: rasa umană. Dar am separat oamenii, făcându-i rasiști, pentru ca unii dintre noi să se creadă superiori celorlalți. Credeam că o să meargă așa, dar a fost rău pentru toată lumea. Este timpul să trecem peste asta. Nu există o genă pentru rasism, nici pentru habotnicie, nu ești născut habotnic, înveți să fii unul. Orice învăț are și dezvăț. Este timpul să dezvățăm habotnicia, este timpul să trecem peste lucrul ăsta și mai bine o facem cât mai repede. Sunt educatoare și este de datoria mea ca educatoare să îndrum oamenii spre a nu mai fi ignoranți. Ignoranța de a crede că ești mai bun sau mai rău decât altcineva din cauza unei cantități de pigment în pielea ta.  Pigmentația nu are nimic de a face cu inteligența sau cu valoarea ta ca ființă umană. Este timpul să trecem peste asta.”

Habotnic =  (Persoană) care respectă cu scrupulozitate prescripțiile religiei; bigot.

Și ce cuvânt urât și extrem este folosit atât de des… ură…

Deci? Începem să luptăm cu ignoranța și să acceptam faptul că suntem toți oameni și nimic altceva nu mai contează?

Fiecare distribuire poate însemna că vei face cel puțin un alt om să înțeleagă aceste lucruri. 

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.